2015. október 20., kedd

Diós- mézes granola-ropogós müzli

A granola, ropogós müzli, ami a szupermarketekben nagyon sokféle változatban kapható. Nagy részük tele van cukorral, a gyümölcsös változatban pedig rengeteg a mazsola.  Öt perc előkészülettel és fél óra sütési idővel elkészíthetjük a saját verziónkat, amit fogyaszthatunk tejjel, joghurttal, azsalt gyümölcsökkel vagy pár kanál lekvárral. Én használom pohárkrémekhez is!








Hozzávalók:
(egy kb.33x37 cm tepsihez)

2 csésze aprószemű zabpehely
1 csésze dió, mogyoró, mandula keverék, durvára vágva
4 ek kókuszzsír
fél csésze méz
1 tk. őrölt fahéj
egy csipet só

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy nagy tepsibe, tegyünk sütőpapírt és vékonyan olajozzuk meg.
  2. Egy tálba keverjük össze a zabpelyhet, az összevágott magokat, a fahéjat és a sót.
  3. Olvasszuk fel a kókuszzsírt, adjuk hozzá a mézet,és jól keverjük össze a zabpelyhes keverékkel.Szórjuk az előkészített tepsire, egyengessük el.
  4. Süssük 30 percig , félidőben egyszer keverjük át.
  5. A tepsin hagyjuk kihűlni,majd jól záródó dobozba vagy üvegbe tesszük felhasználásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése