2016. február 4., csütörtök

Quiona saláta csicseriborsóval, kelkáposztával és naranccsal

Egy igazi színes téli saláta, kicsit már tavasz hívogató. Alapja  főtt csicseriborsó és quiona, amit bármilyen zöldséggel és gyümölccsel variálhatunk a kedvünkre.



Hozzávalók:
(4-6 adaghoz)

1 csésze csicseriborsó vagy egy konzerv csicseriborsó
fél csésze quiona
6 nagyobb levél kelkáposzta
1 édeskömény
2 vérnarancs vagy narancs

fél gránátalma magjai
1 ek. olívaolaj


Elkészítés:

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk. Másnap megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, hagyjuk, hogy kihüljön. A quionát egy szűrőben alaposan átöblítjük, majd egy csésze forrásba lévő vízbe 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  2. A kelkáposzta leveleket leöblítjük, az aljáról levágjuk a világosabb torzsás részt (3-4 cm), majd forrásba lévő vízbe pár percig blansírozzuk (főzzük), utána azonnal jéghideg vízbe tesszük. Így marad meg az üde zöld színe. Kiszedjük,leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Az édesköményt megmossuk, a zöld hajtásait levágjuk félre tesszük. A fehér részét nagyon vékonyan felszeleteljük. Az egyik vérnarancsot megtisztítjuk, karikára vágjuk. A másik narancsnak kifacsarjuk a levét.
  3. Összeállítjuk a salátát: egy nagyobb tálra egymásra halmozzuk a csicseriborsót, majd a quionát. Utána jön a kelkáposzta, az édeskömény, a narancs, a gránátalma és az édeskömény zöldje. Sózzuk, meglocsoljuk a narancslevével és az olívaolajjal.
Jó étvágyat!
Cecil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése